Over onze organisatie 

De Wakkere Burger vzw is een onafhankelijke sociaal-culturele organisatie die zich al sinds 1983 inzet voor de beleidsparticipatie van burgers.

Logisch, want De Wakkere Burger droomt van een participatieve democratie waarin burgers mee-denken, mee-praten en zelfs mee-werken aan het beleid. Daarom ondersteunen we actieve burgers en versterken we de dialoog met het bestuur. Want oplossingen voor lokale uitdagingen zijn kwalitatiever en meer gedragen wanneer we de handen in elkaar slaan.

De Wakkere Burger gelooft dus ook in het potentieel van gemeentelijke adviesorganen. Tenminste wanneer zij een dynamische werking ontplooien, aangepast aan de uitdagingen van vandaag. Deze ‘modernisering’ van adviesraden ondersteunen wij via vorming en begeleiding.

— meer info over onze organisatie en werking

Over deze site

De voorbije jaren bouwde De Wakkere Burger vzw heel wat knowhow en ervaring op over de werking van de gemeentelijke adviesraden. Via adviesraden.be willen we die kennis delen met alle geïnteresseerden. 

Je vindt op deze site het juridisch kader voor de verschillende raden, samen met een extra woordje uitleg. Verder vind je hier inspirerende tips, draaiboekjes en (binnenkort) ook inspirerende praktijkvoorbeelden.

Vragen?

Stuur gerust een mailtje naar info [at] dewakkereburger.be!